kerststuk maken

Kerst in het verschiet. Dat betekend feest op de inloopochtend in onze kerk.
Eigenlijk ben ik best wel trots op al die medewerkers die elke week maar weer een gave ochtend 'neerzetten'. Want wat is het leuk.
Niet iedereen komt om iets te maken. Krantje lezen, lekker koffie drinken, praatje maken, puzzeltje leggen... ook dat mag. Er zijn voldoende gastvrouwen aanwezig.

En dan die laatste keer voor kerst....dan maken we traditiegetrouw kerststukken...
Een gast vertelde dat ze voor hetzelfde wat wij deden 35 euro moest betalen bij een andere kerststukjes-makerij.. maar wij vragen er niets voor. 
Zelfs de materialen en de koffie en al het lekkers slepen we zelf aan.
We plunderen onze tuinen en er is genoeg kerstversiering bij elkaar te vinden, zonder dat het ook maar iets kost. Alle vrijwilligers die bij toerbeurt deze ochtend verzorgen, komen zoveel mogelijk ook naar deze speciale ochtend. En dan gaan we aan de slag...Lekker bonbonnetje tussendoor, kopje koffie of thee. Grabbelen tussen al die geweldige materialen. Heerlijk.


Ook dit keer kwamen de mooiste stukken tevoorschijn... en als je een beetje hulp nodig hebt, is er altijd wel een buurvrouw die precies de handigheid en het inzicht heeft om je even verder te helpen.
Vaak kunnen er per persoon meerdere stukken worden gemaakt, dan heb je ook nog iets om weg te geven en bovendien willen we van zoveel mogelijk materiaal weer af.

Hierboven en onder zie je een stuk dat gemaakt wordt door Inge... zijn heeft er echt een handje van. Was eens haar vak zelfs...

Ben jij ook nog de tuin ingedoken om groen te vinden voor een stuk?

Reacties

 1. wat een prachtig gedekte tafel !!! en nee ik heb geen kerststukje gemaakt, daar ik helemaal geen plek heb om het neer te zetten!! ik heb mijn vensterbanken als kerst etalage ingericht en geniet daar de hele dag en avond van!! fijne dagen gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, maar dit is geweldig! Wat mooi om het zo met elkaar te doen en ook nog eens heel gezellig en samenbindend...
  Ik wens je gezegende kerstdagen toe!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een gezelligheid daar en mooie kerststukjes. Dit jaar kreeg ik er 1 dus niet zelf 1 gemaakt, volgend jaar maar weer. Fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts