boodschappennetjes haken

Overal duiken ze op; de 'misschientjes', van die tasjes die niks wegen, klein zijn opgevouwen en zo als extra tas kunnen dienen als je tóch besluit om meteen maar een pak melk, boterkoekjes en shampoo mee te nemen.

Plastic tasjes zijn zó 2015!

En wat vinden we het eigenlijk fijn! Want je kunt ze niet alleen kopen, je kunt ze ook maken.

Wanneer mag er volgens de rijksoverheid wel een tasje trouwens?

Rijksoverheid vertelt:
Wanneer wel gratis plastic tas?
Er zijn enkele uitzonderingen op het verbod. Consumenten krijgen in de volgende situaties wel een gratis plastic tas (dunner dan 0,015 millimeter):
  • Beschermen van etenswaren
    Zeer dunne gratis plastic tasjes als enige verpakking zijn toegestaan wanneer ze etenswaren beschermen tegen vervuiling of besmetting met ziekteverwekkers. Bijvoorbeeld bij onverpakt zomerfruit, zoals aardbeien, of onverpakte groenten, zoals sperziebonen. Ook zijn deze tasjes toegestaan in situaties waarbij levensmiddelen ongeschikt kunnen raken voor consumptie. Bijvoorbeeld door lekvocht van rauwe vis, rauw vlees of rauw gevogelte uit niet gesloten verpakkingen.
  • Tegengaan van voedselverspilling
    Dunne gratis plastic tasjes als enige verpakking zijn verder toegestaan om voedselverspilling van losse levensmiddelen tegen te gaan. Bijvoorbeeld losse appels of losse broodjes.
Kijk en dáár kunnen we nog een slag maken, dames;
Want zeg nou zelf... dat hoeft toch niet? 
Haak wat netjes van restjes katoen, weeg je tomaatjes los op de weegschaal en doe ze in dat netje.
Plak de sticker op dat netje (heus dat gaat!)  Appels en peren (mét twee stickers) bij elkaar in het volgende netje... en zo bespaar je plastic.
En als je nou je plastic zakje mist, omdat je dat altijd hergebruikt in een afvalbakje? Wel, je hebt vast nog een oude krant, daar kun je een heleboel afvalbakjes van vullen in de week... toch?
Kun je niet haken? Zo'n netje is een aardig oefenproduct.
Hier nog een vorige blogpost waar je foto's vind van een netje.
KLIK
Morgen geef ik een patroon met tutorial door. Tot dan.

Reacties

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts