engeltjes maken van eierdozen tutorial

Joke heeft ze verzonnen en ons een workshop gegeven op de inloopochtend.

Dat was gaaf...want hoe eenvoudig kun je materiaal hergebruiken!Ze had de hele boel goed voorbereid... de hoofdjes van de engeltjes bijvoorbeeld waren kralen van verpulverd eierdozenpapier. Er werd gedekt met een stukje plastic op tafel (vuilniszakken), een tijdschriftblad als soort van werk-placemat. lege koffiemelk kuipjes voor de acrylverf waarmee je de engeltjes schildert.

kwasten, scharen, en draadjes en ijzerdraad. Beetje lijm en witte acrylverfJe begint met het scheuren van een opstaande punt uit de papieren eierdoos. Is scheuren te moeilijk (heb je last van je handen bijvoorbeeld, dan kun je knippen, maar scheuren is mooier)

Op de 'hoeken' aan de onderkant van de punt scheur je rondingen -om de jurk te laten plooien.

Prik een klein gaatje boven in. Pak een draadje... leg er een knoop in en haal een stukje ijzerdraad door de lus. haal dat van onder naar boven door de top van de punt. en trek met het ijzerdraadje het draad naar boven. Het ijzerdraadje door de papierkraal halen.
IJzerdraadje kan dan verwijderd worden. Lijm de kraal bovenop de punt van het lijf.

Van de hoek van de doos kun je vleugels scheuren. (die laat je aan elkaar zitten...de bocht is het midden dat je op de rug plakt.

Een rondje uit de eierdoos kun je nog als versiering gebruiken op de jurk.

Schilder het hele poppetje mooi wit en laat drogen.

Veel plezier hiermee.
Reacties

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts