schelpjes

We zijn op 'de inloopochtend' weer aan een nieuw crearooster begonnen.
We hebben leuke dingen gevonden, die we kunnen maken.

Ik heb er weer zin in.Afgelopen week had Petra de ochtend voorbereid.
Ze had lege jampotjes, die gevuld konden worden met zand en versiert met schelpjes én ze had een hanger met schelpjes.
Alle dames 'vielen' voor de schelpjes hanger, er werden maar twee potjes gevuld.
(het was nog steeds van dat warme weer, dus schelpjes verwerken in september is niet al te raar).

De uitvoering is vrij simpel en het ziet er direct goed uit.

Wat je nodig hebt;... een houten takje. Wat touw, een aantal mooie schelpjes en wat oude kralen.Soms zit er in een schelpje al een gaatje, maar meestal niet. Je kunt met een accuboor en daarin een steenboortje, een gaatje boren in een schelpje. Voorzichtig. (onder het schelpje leg je een stukje hout).

Dan begint het rijgen. Heb je nou te dik touw, in dat geval knoop je met dun touw de schelpjes aan het dikke touw (ziet er meteen nog leuk uit ook)Maak een knoopje onder een kraal of een schelpje, zodat niet alles op elkaar zakt, maar er wat ruimte blijft.

Eigenlijk is zo'n hanger een soort windorgel en hang je het in de tuin. Dan moeten er wel voldoende schelpjes aanzitten, die elkaar kunnen raken.

Het is grappig om te zien, hoe verschillend onze gasten deze hangers maakten.Sommigen plakten ook nog het stokje vol. Dat kan met een lijmpistool en het ziet er wel mooi uit.Dan maakte de ene toch draadjes met weinig schelpjesEn de ander rijgt alles vol. Maar het gaat er om dat je er zelf plezier in hebt.Laat maar lekker rinkelen...

Reacties

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts