hartjes van papier.

Afgelopen donderdagochtend werd er op de inloopochtend een mobile van papieren hartjes gemaakt.
Wat een leuke resultaten leverde dat op.

Eigenlijk heb je zulk materiaal al wel in huis... papier. Dat kan van een folder zijn, van gekleurd karton, oude wegenkaarten, atlasbladen, patroonpapier, tijdschriften,wat draad, gewoon om mee te naaien, maar lekkerder is borduurdraad en een naald. Wat kralen (als je die niet hebt, kun je ook wel gedroogde erwten gebruiken misschien, of besjes uit de tuin)Knip een aantal hartjes uit papier. Er komen telkens twee hartjes op elkaar te liggen, die je aan elkaar naait. Vouw de hartjes in het midden, dat is de lijn die je gaat naaien.


Neem een draad die zeker de dubbele lengte heeft van de ris hartjes die je wilt maken (incl kralen die ertussen moeten)Leg twee hartjes op elkaar en begin met "naaien" door in rijgsteek (op-neer-op-neer) door het midden van de hartjes naar geneden te steken. Trek de draad slechts tot iets minder dan de helf door de hartjes heen. 

Als je één draad beneden bij de punt van het hartje hebt, doe je je naald aan het eind draad dat nog boven aan zit en naai weer naar beneden. Dit keer op en neer precies aan de andere kant...Als je weer beneden bent, heb je daar dus de twee draden.


Trek zover aan dat bovenaan een lus blijft.
Rijg wat kralen om de twee draden en begin met de volgende hartjes op dezelfde manier.Maak zo een slinger van hartjes en vouw de hartjes een beetje zodat je alle kanten kunt zien.
Nu nog een grotere kraal

Hieronder de hartjes van gasten op de inloopochtend:

Reacties

  1. Wat een leuk idee!! Ook om met kinderen te maken, lijkt me zo?
    Groetjes, Hennie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts