pompoenen maken van plastic tasjes

Na de schone kunstuitingen van gister weer back to basic...en op dit moment is dat heel gewoon: iets maken op de inloopochtend: pompoenen maken van wegwerpmateriaal.

(een hema en een gammatasje)

Donderdag hebben we ons gestort op een stapel plastic tassen.
(maar je zou ook bijvoorbeeld plastic verpakkingen van wc papier kunnen verknippen).

Zelf was ik de avond daarvoor op de bank geploft met schaar en plastic... en het geknisper van het knippen was nog net niet irritant genoeg om de voetbalwedstrijden te verstoren. Zo had ik deze twee voorbeelden af deze avond.
Op de inloopochtend leidde het voordoen tot veel plezier... want met zoveel creatieve mensen zijn er ook evenzoveel mogelijkheden.
Ik begon ergens langs de hengsels te knippen... een doorlopend spiraal overdwars (in de breedte dus) van ongeveer 1 cm breed...(niet te breed want dan wordt de pom niet zo poenig).. Je laat de schaar gewoon door het plastic glijden en heel gelijkmatig hoeven de repen nou ook weer niet te worden, alleen dus niet te breed.

Dat deed ik voor en toen kwam er iemand met dit idee, wat ook bij het knippen van t-shirts wordt gebruikt...Kan ook!
klik hier voor de uitleg
En toen kwam weer de volgende met een snelle wikkel methode... paar slierten tegelijk.
Grappig zoals iedereen wel ergens handig in is.
Naast veel kletsen en koffie onstonden er dus aardig wat pompoenen.Wat doe je er nou zo mee? Nou, ze zijn van plastic...en kunnen dus in je  plantenbak buiten als kleurig accent bijgestoken  worden. (in dat geval prik je er een satéprikker in en zet je ze tussen de planten.
Je kunt ze ook rijgen en langs je ramen hangen.Of op je zomerslippers plakken, in je haar dragen en aan je tas laten bungelen.
Bedenk er eens iets vrolijks mee. Het werkje zelf is al leuk genoeg om te doen. 
Fijne dag vandaag..

Reacties

 1. Ik vind het WEER een heel leuk idee!
  Op jouw blog is altijd zoveel te vinden, en vaak zijn het ontzettende leuke ideeën om met kinderen te doen.
  Deze pompoenen kan ik natuurlijk nog gaan maken, voor komende zaterdag, in d e kleuren rood, wit blauw en/of oranje......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk!! ben dol op dingen die je maakt van die plastic zakjes waar iedereen in omkomt en het toch zonde vind om weg te gooien..
  ook ideaal om swinters als kerstbal in een buitenkerstboom te hangen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts