Landschap schilderij van gedroogde bloemen

De workshops die op de inloopochtend worden gegeven, maken creativiteit los. En eigenlijk is dat mede de bedoeling van de inloopochtend. 

We willen graag als kerk een open huis zijn, niet alleen voor de kerkleden, maar voor heel de wijk. Daarom kun je "zomaar" op donderdag ochtend de kerk binnen stappen en vind je daar gezelligheid en gratis thee of koffie met wat erbij.
Het is laagdrempelig en veel vrouwen en mannen weten dat.

Wat ooit is opgezet door een aantal enthousiaste vrouwen (nog voor mijn tijd) is nog steeds een trekker voor heel wat mensen:  
gratis gezelligheid, een luisterend oor, workshops en adviezen over en weer over handwerk-technieken en wat niet al.
Je hoeft niet te fröbelen.... je kunt ook lekker "niks doen", praten, luisteren, krantje lezen of een spelletje doen. 

Je ontmoet mensen die uiteindelijk "bekenden" kunnen worden en je hoeft echt niet elke week op de stoep te staan. Dus: vooral de Stadshagenaren: De Fontein is donderdagochtend open van half 10 tot ongeveer 11 uur en het seizoen begint weer. Maar al woon je daar niet: ook jij bent welkom en kom eens langs.


Wat betreft die workshops...  Dit bijvoorbeeld is thuis gemaakt door Clara.
Hetty heeft in de loop der tijd verschillende workshops verzorgd met droogbloemen. We hebben al heel wat mooie dingen gemaakt. Nu heeft Clara dit thuis verder opgepakt en is bloemen gaan drogen.

Bovenstaande is zoals we graag willen dat het gaat.
* We streven naar een creativiteit die goed te doen is. (Niet iedereen    heeft bijvoorbeeld kracht in de handen). Je krijgt er uitleg bij, er        zijn materialen. 
* Meestal kan het in 1 ochtend klaar zijn.
* We willen graag met low-budget materiaal werken omdat veel          mensen het niet breed hebben.
  Als mensen ontdekken dat het resultaat van de ochtend ze                 aanstaat, dan zijn ze door de lage kosten ook thuis in staat 
  om zoiets nog eens te doen.
* We bieden zoveel mogelijk verschillende technieken aan en              wisselen dat af.  
   Zo zit er altijd wel een keer iets bij wat je graag doet.
   En bovendien maak je kennis met nieuwe mogelijkheden.


Clara heeft deze kunstwerkjes thuis gemaakt en bracht ze mee om ze te laten zien. 
De "schilderijtjes" zijn gelamineerd. Daardoor komen ze niet helemaal helder op de foto. Maar je ziet vast wel dat het de moeite waard is.


Voor  het drogen van bloemen heb je niet veel nodig. Een bloemenpers is handig maar niet noodzakelijk. Je kunt ook een oud boek gebruiken en de bloemen/ bladeren tussen leggen.
Wat leuk aan dit werk is, is dat er landschapjes bij zitten.Reacties

 1. Wat een fantastische mooie voorbeelden en wat een mooie opzet van de inloopochtenden! Zo kunnen mensen uit de buurt iets proeven van Gods liefde en daarbij aansluiting zoeken als ze willen.
  De gedroogde bloemen doen mij denken aan mijn herbarium, die we voor school mochten maken. Je ging thuis op zoek naar bloemen en mocht die op school laten zien. Wat was ik trots als ik een soort gevonden had, die nog niemand eerder gevonden had!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk om te zien hoe Clara weer eigen ideeën heeft met gedroogde bloemen. Kan ik weer verder op borduren. Leuk. Ik heb nog een voorraad bloemen. Mooi voor de winter.
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. complimenten aan clara hoor!!!
  het zijn prachtige "schilderijtjes"!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts