notitieboekje voor in je tas.

Op internet vind je aardig wat voorbeelden voor leuke kleine notitieboekjes... Reden voor ons om dat eens op het rooster te zetten voor de inloopochtend. 
Eigenlijk is het zo eenvoudig... je hebt er niet zoveel voor nodig..Als je bewaarderig bent zoals ik, kun je overwegen om een papieren tas (na het shoppen) te vullen met allerlei papiertjes... bruine zakjes, witte verpakkingszakjes, mooi kadopapier.. inpak-vloeipapier, binnenkant van enveloppen...) maar ook gewoon papier voldoet hoor!Als je een rechthoekig blok van de action hebt...met dat mooie gedessineerde papier. Dan knip je een zo'n velletje in de lengte door de helft...
Vouw dat dubbel.. Knip papiertjes die hier tussen passen en steek ze ertussen. Perforeer 1 cm vanaf de vouw twee gaatjes en doe daar een touwtje of een lintje door. Vouw de bovenkant van de omslag een eindje van de gaatjes om, zodat je de vouw ziet. (zie hieronder op de foto)
Je kunt evengoed wel ander materiaal gebruiken, zoals dit karton. Dat is nog mooi aan te kleden met knoopjes en kant of iets dergelijks.
Natuurlijk is een stukje behangpapier ook een optie. Daardoor wordt een boekje sjieker.
Hieronder zie je de binnenkant van een  uwv envelop...(ja inderdaad, ik heb nog steeds geen werk)


In dit geval is het een boekje overdwars, wat geniet of genaaid kan worden.


3 D-papier kun je wel weer tevoorschijn halen. Kijk hieronder maar eens wat een schattige boekjes. Leuk als je een kleindochter hebt.Stapeltjes ideeën... Vul zelf maar aan.Reacties

 1. Wat een schattige ideetjes staan ertussen! Mijn dochter is altijd bezig met dingen opschrijven of tekeningetjes maken. Zij zal het vast erg leuk vinden eens zo'n boekje te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja erg mooi. Ik ben ook zo bewaarderig. Maar vind dergelijke boekjes ook prachtig en heb veel enveloppen bewaard alleen al voor het mooie papier in de binnenkant. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee. Ik heb eigenlijk nog nooit een binnenkant van een envelop bekeken..;-)
  Ik zal eens beter opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo leuk! Hier gaat er ook nooit een papiertje verloren, ga er binnenkort zeker ook maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts