kaarten met gedroogde bloemen

Op de inloopochtend hebben we gelamineerde kaarten van droogbloemen gemaakt onder leiding van Hetty.
Zij droogt de bloemen en maakt er schilderijen of kaarten van en af en toe genieten we allemaal mee van deze heerlijke hobby.

Wat je er voor nodig hebt, zijn natuurlijk gedroogde bloemen. Expirimenteer met het plukken en het drogen. Het neemt haast geen ruimte in. (oud telefoonboek voldoet prima, leg de bloemetjes zo plat mogelijk tussen de bladeren en laat het een tijd zitten) Het kost nauwelijks geld. Je kunt heel veel "sparen" en het op elk moment verwerken met weinig materiaal. Hier de overvloed aan bloemetjes.
 

Je hebt nodig. een kaart, een klein beetje lijm op een oud dekseltje. Een saté prikker om de lijm te tippen op de blaadjes. En een pincet is ook handig om de bloemetjes op te rapen en op de goede plaats te leggen. Misschien wil je eerst, voor je gaat plakken, even de bloemetjes neerleggen en kijken wat je het mooiste vind.


Als je klaar bent, is het leuk om het te lamineren. Zo'n kaartje kun je vervolgens weer op een grotere kaart plakken. Boekenleggers op deze manier gemaakt, zijn een mooi kadootje om te geven.
Deze hobby is ook heel geschikt om met kinderen te doen. Ze leren gelijk om zich heen te kijken buiten en  genieten van wat er voor handen is aan moois in de natuur.

Veel verzamelplezier.

Reacties

 1. heel leuk, vooral ook om te lamineren is een goed idee, minder teer zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi en kost inderdaad heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ellis,
  Ik kwam via een zoektocht naar een herbarium bij jouw blog terecht. Ziet er super mooi al die droogbloemen! Ik ben bezig met een korte animatiefilm waar ik foto's of scans van droogbloemen voor wil gebruiken. Zou het mogelijk zijn jouw verzameling hiervoor te gebruiken? Ik kan bijvoorbeeld langs komen en er foto's van maken. Mits je de bloemen nog hebt natuurlijk.. Ik hoor graag of dat kan, alvast bedankt!
  groet,
  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marlies...wat een leuk verzoek.... ik ben zelf niet diegene die de bloemen verzamelt en er dit moois van maak...maar Hetty. Ik zal het verzoek doorgeven aan haar.
   Misschien makkelijker om te reageren via alles-vanellis@hotmail.nl

   Verwijderen

Een reactie posten

Fijn als je laat horen wat je ervan vindt.

Populaire posts