kratjes


Zomaar een inkijkje bij ons thuis. Onze dochter - die nog thuis woont, heeft haar kamer op zolder. Toen wij een poosje geleden hier kwamen wonen, hadden we grootse plannen voor die kamer. Eerst moest die kamer er nog komen  want de zolder was kaal.  Er moest dus van alles gebeuren om iets ervan te maken.


Omdat mijn man op dat moment niet tot heel veel in staat was, en al zoveel moest met die verhuizing, kwamen er hulptroepen- in de vorm van kinderen- helpen.  
Deze zolderkamer is onstaan door creatieve samenwerking.
De muren werden getimmerd met daarin de elektriciteit verwerkt. 
De bovenkant van de wand die whitewash is gemaakt, heeft sponningen met Perspex, zodat er optimaal licht van de kamer naar de overloop kan en andersom.
Het plafond is heeeeel hoog bij het raam en omdat de plafondplaten helemaal niet mooi waren, hebben we dat eerst met fleecebehang behangen. 
Mijn man legde de vloer erin. Daarna schoonmaken en inrichten. Maar al met al had de verhuizing en alle verf en timmerwerk aardig wat gekost. De inrichting werd daarom budget-proef.

De muur werd met zeegroen/blauw... Witte latex gemengd met een scheutje blauw en een scheutje geel totdat je de goede kleur hebt...

De gordijnstof werd in het groot op de markt ingekocht, was mooi van kwaliteit en supergoedkoop. Dat mag ook wel voor een hele grote /hoge raampartij.

Het bed en de boekenkast hebben we op marktplaats gekocht.
Een linnenkast hadden we al.
De stoeltjes zijn heel oud, hebben we een keer gekregen en daarna hebben ze jaren op de vliering gestaan.
Nu had ik de kans om ze te bekleden en neer te zetten. Handig dat ze kunnen opklappen, want er moeten nog wel eens mensen extra blijven slapen op zolder. Dan kunnen er twee matrassen naast het bed.

Dan nog een bureau.
Wel een beetje rondgekeken maar niets leuks gevonden. Tot we van een schoonzoon kratjes kregen en daar met planken op een aardig bureau van hebben gemaakt.. Handig weer bij eventuele verhuizing.
Al met al is het een fijne meisjeskamer. 

Ook de overloop werd ingericht.. Daar zette een zoon een stellingkast in elkaar.. Toen hij ermee bezig was verzuchte hij: "nu begrijp ik wat voor klus het was dat Luther 95 stellingen in elkaar zette"

Reacties

Populaire posts